ua en ru

Комітет рекомендує ВР прийняти за основу законопроект щодо звільнення від оподаткування пенсій

Комітет рекомендує ВР прийняти за основу законопроект щодо звільнення від оподаткування пенсій Фото: Верховна Рада України

Законопроектом передбачається повне звільнення від оподаткування пенсій

Комітет парламенту з питань податкової та митної політики рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроект №4542 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування пенсій", передає прес-служба ВРУ.

Так, вказаним законопроектом передбачається повне звільнення від оподаткування пенсій, включаючи її індексацію. При цьому комітет розглянув й альтернативні законопроекти.

"Члени Комітету зазначили, що альтернативні законопроекти не пропонують виваженого та прийнятного всіма сторонами соціального діалогу підходу до оподаткування пенсій, та крім того, втручаються в сферу пенсійного забезпечення, що не є предметом відання Комітету", - сказано в повідомленні.


Зазначається, що члени профільного комітету висловилися за прийняття за основу для подальшого розгляду ВР урядового законопроекту №4542.

"За наслідками обговорення Комітетом було вирішено відмінити рішення Комітету від 12 травня щодо прийняття за основу законопроекту № 4542-4 та рекомендувати Верховній Раді прийняти за основу проект Закону №4542 і доопрацювати його до ІІ читання за скороченою процедурою", - зазначається в повідомленні прес-служби.

Нагадаємо, під дію законопроекту про скасування оподаткування пенсій підпадають 417 тис. чоловік.