ua en ru

Комітет рекомендує ВР змінити підходи до державного фінансування у галузі кінематографії

Комітет рекомендує ВР змінити підходи до державного фінансування у галузі кінематографії Фото: Верховна Рада (rada.gov.ua)

Проект рекомендується прийняти за основу

Комітет з питань податкової та митної політики рекомендує Верховній Раді прийняти за основу доопрацьований законопроект №3238 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо державної підтримки кінематографії в Україні". Про це повідомляє інформаційне управління Апарату ВР.

Так, законопроектом пропонується змінити підходи до державного фінансування у галузі кінематографії та створити ефективні механізми залучення приватних коштів в індустрію.

Нардепи під час обговорення запропонували змінити положення законопроекту, зокрема, щодо оподаткування податком на прибуток, податком на доходи фізичних осіб, податком на додану вартість та виключити пропозиції щодо пільг із земельного податку.

Зокрема, за результатами розгляду законопроекту запропоновано вдосконалити редакцію норм щодо визначення небеніфіціарного власника - нерезидента при виплаті роялті, враховуючи особливості роботи галузі кінематографії; уточнити положення щодо коригувань фінансового результату (зменшення та збільшення) для більш чіткого відображення субсидій, отриманих платником податку - суб’єктом кінематографії України для повернення частини кваліфікованих витрат, відповідно до закону "Про державну підтримку кінематографії в Україні" з урахуванням положень (стандартів) бухгалтерського обліку.

Додатково запропонована нова редакція змін щодо запровадження пільг з ПДВ для суб’єктів кінематографії, які відображають особливості діяльності у сфері кінематографії, а також запроваджено необхідність дотримання цільового використання звільнених від оподаткування товарів.

"Комітет ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти за основу доопрацьований у Комітеті проект Закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо державної підтримки кінематографії в Україні" №3238-Д", - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко підписав закони "Про Українському культурному фонді" та "Про державну підтримку кінематографії в Україні".