ua en ru

Комітет рекомендує повернути на доопрацювання Кабміну програму захисту населення від НС

Комітет рекомендує повернути на доопрацювання Кабміну програму захисту населення від НС Фото: Кабмін (РБК-Україна)

У держбюджеті-2018 не передбачене фінансування на вказану програму

Комітет парламенту з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи рекомендує парламенту повернути на доопрацювання урядовий законопроект № 7221 "Про внесення змін до Закону України "Про Загальнодержавну цільову програму захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2013 - 2017 роки". Про це повідомляє інформаційне управління Апарату Верховної ради.

Так, законопроектом передбачено продовжити строк реалізації програми на 2018-2022 роки, актуалізації змісту та вартості її завдань і заходів, а також уточнити перелік міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, які залучатимуться до виконання заходів програми.

Зокрема, у 2018 році на виконання завдань і заходів програми передбачається виділити з державного бюджету 4404,961 млн гривень, у тому числі для Держслужби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) 3437,165 млн гривень, та 98,025 млн гривень з місцевих бюджетів.

При цьому законом про держбюджет на 2018 рік ДСНС передбачено на прикладні наукові та науково-технічні розробки, виконання робіт за державними цільовими програмами і державним замовленням у сфері цивільного захисту та пожежної безпеки, підготовку наукових кадрів 36 054,7 тисяч гривень. Таким чином, кошти на виконання завдань і заходів програми у держбюджеті на 2018 рік не передбачені.

"Враховуючи те, що додаток 2 до програми містить невідповідності у розподілі видатків з державного та місцевих бюджетів на виконання заходів програми та відсутній заключний звіт про результати виконання програми, комітет прийняв рішення рекомендувати ВР проект закону про внесення змін до закону "Про Загальнодержавну цільову програму захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2013 - 2017 роки", внесений Кабінетом міністрів України, за результатами розгляду в першому читанні повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання", - зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, раніше Рада провалила проект Кабміну про приєднання до Конвенції про єдиний режим транзиту.