ua en ru

Комітет рекомендує Раді прийняти законопроект про стратегічну екологічну оцінку

Комітет рекомендує Раді прийняти законопроект про стратегічну екологічну оцінку Фото: Верховна Рада України

Законопроект рекомендується прийняти за основу

Комітет рекомендує парламенту прийняти за основу законопроект №6106 про стратегічну екологічну оцінку. Про це повідомляє інформаційне управління Апарату Верховної Ради України.

Так, законопроект розроблено з метою адаптації законодавства України до законодавства Європейського союзу в частині встановлення сфери застосування та порядку здійснення стратегічної екологічної оцінки відповідно до підходу, а також з метою реалізації положень протоколу про стратегічну екологічну оцінку до Конвенції про оцінку впливу на навколишнє середовище в транскордонному контексті.

Завданням акту є визначення сфери застосування стратегічної екологічної оцінки, встановлення порядку її здійснення, механізму проведення транскордонних консультацій, інформування про прийняте рішення та проведення моніторингу виконання стратегій, планів, загальнодержавних програм, державних цільових програм та програмних документів, включаючи будь-які зміни до них.

Планується, що дія закону:

  • поширюватиметься на документи державного планування, які будуть мати вплив на довкілля та здоров’я населення;
  • не поширюватиметься на документи державного планування, які стосуються національної безпеки та надзвичайних ситуацій, бюджети, бюджетні програми та фінансові плани, а також програми економічного і соціального розвитку АР Крим, областей, районів та міст на короткостроковий період.

Нагадаємо, на початку 2017 року Рада відхилила раніше ветований президентом законопроект №3259 "Про стратегічну екологічну оцінку".