ua en ru

Парламент відхилив ветований президентом закон про стратегічну екологічну оцінку

Парламент відхилив ветований президентом закон про стратегічну екологічну оцінку Фото: Рада відхилила екологічний закон

Президент розкритикував закон за нечіткість положень

Верховна Рада України (ВР) відхилила раніше ветований президентом законопроект №3259 "Про стратегічну екологічну оцінку", передає кореспондент РБК-Україна.

Так, профільний комітет і міністр екології та природних ресурсів наполягали на направлення документа на доопрацювання в комітет, однак ця пропозиція не набрала достатньої кількості голосів депутатів.

"Законопроект №3259 відхилений", - зазначив голова ВР Андрій Парубій після декількох невдалих голосувань.

зокрема, документ розроблений для виконання плану заходів з імплементації Угоди про асоціацію між Україною, з одного боку, та Європейським союзом (ЄС), Європейським Співтовариством по атомній енергії та їх державами-членами, з іншого боку на 2014-2017 роки, затвердженого розпорядженням Кабінету міністрів.

Президент Петро Порошенко в своїх пропозиціях до закону підкреслив, що більшість положень закону є декларативними, нечіткими, внутрішньо суперечливими і повною мірою не узгоджуються з іншими законодавчими актами. На його думку, закон у запропонованій редакції не сприятиме ефективній реалізації державної політики у сфері стратегічної екологічної оцінки.

"Не можу підтримати запровадження стратегічної екологічної оцінки в процесі розробки, затвердження і виконання документів державного планування в пропонований Законом спосіб і пропоную доопрацювати закон з урахуванням вищезазначених зауважень та міжнародних зобов'язань України в сфері оцінки впливу на навколишнє середовище", - йдеться в пропозиціях глави держави

Нагадаємо, Рада відмовилася підвищувати зарплати нардепам, проваливши кошторис на 2017 рік.