ua en ru

Комітет Ради презентує остаточний варіант законопроекту "Про нацбезпеку" 16 травня

Комітет Ради презентує остаточний варіант законопроекту "Про нацбезпеку" 16 травня Фото: Сергій Пашинський (facebook.com)

У комітеті просять включити проект закону до порядку денного наступного тижня

Комітет Верховної ради з питань безпеки і оборони готовий презентувати законопроект "Про Національну безпеку" до другого читання цієї середи. Про це під час Погоджувальної ради у понеділок повідомив голова комітету, депутат ВР від фракції "Народний фронт" Сергій Пашинський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Хочу звернути увагу на те, що у нас в комітеті на підготовці до другого читання знаходиться надважливий системний закон "Про Національну безпеку". У цю середу на комітеті ми збираємось презентувати законопроект до другого читання і приймаємо його вже для залу. І просимо на наступний тиждень включити його до розгляду і прийняти його як закон. Я сподіваюсь, що ми збалансували повністю всі поправки і зможемо швидко пройти його за кілька годин", - заявив Пашинський.

Нагадаємо, раніше депутат ВР, голова комітету із закордонних справ Ганна Гопко повідомила, що в законопроект про національну безпеку до другого читання було подано близько тисячі поправок.

"Завдяки поправкам, вносимо зміни в закон про СБУ і позбавляємо СБУ невластивих їй функцій. Закон про нацбезпеку є рамковим, далі має бути ще ряд напрацювань. Зараз подано майже 1000 поправок, за попередніми даними. Хотілося б, щоб в травні робота була до вичерпання порядку денного", - сказала вона.