ua en ru

Комітет Ради підтримав скасування штрафів за відсутність РРО для ФОП з доходом менше 1 млн грн

Комітет Ради підтримав скасування штрафів за відсутність РРО для ФОП з доходом менше 1 млн грн Фото: Олег Ляшко

Рада сьогодні розгляне законопроект №1088

Профільний комітет Верховної Ради України підтримав скасування штрафів за відсутності РРО - касових апаратів для підприємців з доходом менше 1 млн грн. Про це сьогодні в кулуарах Верховної Ради журналістам заявив народний депутат України Олег Ляшко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зараз закінчилося засідання податкового комітету, де ми в остаточному вигляді проголосували за законопроект щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій або, як кажуть у народі, касових апаратів. Вчора до пізнього вечора у нас була нарада у стінах парламенту за участю міністра фінансів, зараз ми легалізуємо ті домовленості, які вчора були в законопроекті", - заявив Ляшко.

За його словами, сьогодні Верховна Рада розгляне законопроект №1088, який скасовує всі штрафи за неправильне застосування касових апаратів.

"Ми скасовуємо ці драконівські штрафи, ми скасовуємо норму, яка передбачає необхідність введення касових апаратів", - сказав Ляшко.

Для тих підприємців, чий річний дохід перевищує 1 мільйон гривень, касові апарати вводяться з 1 січня 2016 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що касові апарати не будуть введені для підприємців першої групи та підприємців-фізичних осіб другої та третьої групи з доходом до 1 мільйона гривень.