ua en ru

У комітеті розповіли деталі змін до законопроекту по касовим апаратам

У комітеті розповіли деталі змін до законопроекту по касовим апаратам Фото: Касові апарати

При перевищенні доходу в 1 мільйон гривень підприємець має встановити касовий апарат

Касові апарати не будуть введені для підприємців першої групи та підприємців-фізичних осіб другої та третьої групи з доходом до 1 мільйона гривень. Про це в ході брифінгу повідомила голова парламетського комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми узгодили, що без застосування реєстраторів розрахункових операцій залишаються платники єдиного податку першої групи та платники єдиного податку другої та третьої групи при обсязі річного доходу в мільйон гривень", - сказала Южаніна.

Разом з тим, за її словами, при досягненні перевищення доходу в 1 мільйон гривень підприємець зобов'язаний встановити касові апарати з першого числа місяця наступного за кварталом, в якому досягнуто перевищення такого розміру доходу.

"Після досягнення ним об'єму доходів мільйон гривень такий суб' єкт підприємницької діяльності - фізична особа має встановити РРО з першого числа місяця наступного за кварталом, в якому досягнуто таке перевищення", - сказала Южаніна і нагадала, що середній розмір річного доходу для підприємців другої групи становить 1,5 млн гривень, а третьої групи - 20 мільльйонів гривень.

Окрім того, за словами першого заступника голови Верховної Ради України Андрія Парубія Кабінет міністрів України та парламентська коаліція знайшли компромісний варіант щодо врегулювання питання впровадження касових апаратів для підприємців ІІІ групи.

Нагадаємо, фізичні особи-підприємці III групи з 1 липня 2015 р. зобов'язані використовувати касові апарати (РРО). Це передбачено законом України № 71-VІІІ "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України (щодо податкової реформи)".

Вчора, 30 червня, народні депутати з фракції Радикальної партії Олега Ляшка заблокували трибуну Верховної Ради України з вимогою ухвалити законопроект про відстрочку обов'язкового введення касових апаратів для фізичних осіб-підприємців третьої групи з 1 липня 2015 р.