ua en ru

Комітет Ради з корупції отримав списки чиновників зі статусом учасника АТО

Комітет з питань боротьби з корупцією отримав списки чиновників зі статусом учасників антитерористичної операції на Донбасі, тепер робоча група депутатів вивчить списки на предмет незаконного отримання цього статусу. Про це на засіданні профільного комітету повідомив секретар комітету Дмитро Добродомов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми направляли запит в органи державної влади з вимогою надати нам списки тих, хто отримав статус учасника АТО. У відповідь ми отримали ці списки, в тому числі тих, хто з чиновників отримав статус учасника АТО. Тепер ми повинні будемо визначити: оприлюднити їх або ж вивчити, щоб представити інформацію про тих, хто отримав цей статус в порушення чинного законодавства", - заявив він.

Голова комітету Єгор Соболєв запропонував створити робочу групу на чолі із секретарем комітету для вивчення цих списків:

"У нас йде війна, не можна в таких умовах оприлюднити в Інтернеті списки військових. Адже серед них справді є ті, хто бере участь у спецоперації. Тому робоча група забезпечить вивчення й перевірку цих списків".

Нагадаємо, раніше антикорупційний комітет Ради попросив Кабмін надати список чиновників, які отримали статус учасників АТО.

Інший комітет Ради вирішив створити робочу групу для перевірки документів учасників АТО.