ua en ru

Комітет Ради з нацбезпеки створить робочу групу для перевірки документів учасників АТО

Комітет Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони створює робочу групу для перевірки всіх документів тих, хто отримали статус учасника антитерористичної операції (АТО). Про це в ході комітетських слухань заявив народний депутат фракції "Блок Петра Порошенко", секретар комітету ВРУ з питань національної безпеки і оборони Іван Винник, передає кореспондент РБК-Україна.

"Наш комітет прийняв протокольне рішення, ми створимо окрему робочу групу, яка займеться аналізом всіх списків тих, хто отримав статус учасника бойових дій", - заявив він.

За його словами, парламентський комітет не допустить "зловживань і незаконного отримання статусу учасника АТО з метою отримання гарантій і пільг".

Він додав, що комітет вже запросив у Держслужби у справах ветеранів війни та учасників АТО та інших відомств відповідну документацію про надання такого статусу.

У свою чергу, голова Держслужби у справах ветеранів війни та учасників АТО Артур Дерев'янко зазначив, що в Адміністрації Президента за отримання статусу учасника АТО звільнено 2 службовців, в Мінрегіоні - 1 чиновник.

Нагадаємо, за даними Генштабу, в рамках мобілізації порядку отримали близько 78 тис. військовозобов'язаних українців.