ua en ru

Комітет Ради просить Кабмін надати список чиновників, які отримали статус учасників АТО

Комітет Ради просить Кабмін надати список чиновників, які отримали статус учасників АТО

Комітет з протидії та боротьбі з корупцією звернувся із запитом до Кабінету міністрів про надання списку чиновників, які отримали статус учасників антитерористичної операції. Про це на засіданні комітету заявив його глава, нардеп від "Самопомочи" Єгор Соболєв, передає кореспондент РБК-Україна.

"Комітет звернувся із запитом до міністра соціальної політики і праці Павло Розенко та голові Державної служби з питань ветеранів і учасників АТО Артуру Дерев'янко з вимогою надати список всіх осіб, з прізвищами і датами, про надання їм статусу учасників АТО, а саме - чиновникам, держслужбовцям та представникам органів влади, силових відомств", - заявив Соболєв.

Депутати також висловили стурбованість тим, що з'являється інформація про надання статусів учасників АТО не менш ніж 200 чиновникам і представникам Генпрокуратури і СБУ.

Так, за інформацією комітету, тільки в Міністерстві регіонального розвитку 21 чиновник отримав статус учасників АТО.

Нагадаємо, раніше Кабмін звільнив заступника глави Мінрегіону Дмитра Ісаєнка, якого звинуватили в підробці документів з метою незаконного отримання статусу учасника АТО. Також проти чиновника було порушено кримінальну справу.