ua en ru

Комітет Ради відмовився розглядати законопроект про спецконфіскацію

Комітет Ради відмовився розглядати законопроект про спецконфіскацію Фото: голова комітету Андрій Кожем'якін повідомив про відмову розглядати закон про спецконфіскацію

У комітеті вважають, що законопроект необхідно доопрацювати

Парламентський комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності відхилив розгляд законопроекту №4057 "Про внесення змін до Кримінально-процесуального кодексу України щодо особливостей звернення в дохід держави коштів, валютних цінностей, державних облігацій України, казначейських зобов'язань України, дорогоцінних металів і/або каменів і доходів від них до ухвалення вироку суду" (спецконфіскацію). Про це на засіданні комітету повідомив його голова Андрій Кожем'якін, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я вважаю, що ініціатива правильна, але без схвалення Радою Європи цього законопроекту (№4057, - ред.) ніхто його не буде розглядати на комітеті", - заявив Кожем'якін.


Відзначимо, законопроект № 4057 передбачає дозвіл спеціальної конфіскації.

У той же час секретар комітету Антон Геращенко наголосив, що роботу над законопроектом необхідно продовжити.

"У ході вивчення цього законопроекту, я прийшов до висновку, що такий законопроект потрібен для країни, але в дещо зміненому вигляді. Висновок Ради Європи підтверджує, що в ЄС існує право конфіскації активів, нажитих незаконним шляхом, без вступу в силу рішення суду",- зазначив Геращенко.

Нагадаємо, раніше ЄС розкритикував закон про спецконфіскацію.