ua en ru

Комітет Ради з економічної політики розпочав засідання, кворум є

Комітет Верховної Ради України з питань економічної політики розпочав засідання. На засідання присутні 11 з 15 членів комітету, тобто є кворум, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Зазначимо, що на цьому засіданні комітет повинен розглянути законопроект №2273 "Про внесення змін до закону України "Про акціонерні товариства" (щодо виплати дивідендів акціонерним товариством)", який дозволить державі повернути контроль над компанією "Укрнафта".

Проте, у порядку денному комітету, розгляд цього питання стоїть лише п'ятим. Перед ним стоять ще законопроекти № 2102, 1327 , 1529 та 2382.
Народний депутат Юрій Соловей запропонував розглядати законопроект №2273 про "Укрнафту" першим і зазначив, що саме голова комітету - народний депутат з фракції "Народний фронт" Андрій Іванчук наполіг на тому, щоб питання проекту закону по "Укрнафті" стояло п'ятим в порядку денному.

Депутат побоюється, що в такому разі його не встигнуть розглянути до початку засідання парламенту.

Проте Іванчук у відповідь заявив: "Ми будемо працювати до вичерпання порядку денного і звідси не підемо поки не розглянемо всі питання".

Нагадаємо, сходні голова Верховної Ради України Володимир Гройсман оголосив перерву в пленарному засіданні парламента до 16:00 для проведення засідання комітету Ради з питань економічної політики та розгляду законопроекту №2273.

Раніше нардепи від БПП заблокували трибуну Ради. Народні депутати вимагають провести засідання комітету Верховної Ради з питань економічної політики та розгляду законопроекту №2273", який дозволить державі повернути контроль над компанією "Укрнафта".