ua en ru

Комітет ВР схвалив законопроект, що дозволяє чолі ГПУ не мати юридичної освіти

Комітет ВР схвалив законопроект, що дозволяє чолі ГПУ не мати юридичної освіти Фото: голова Комітету Андрій Кожем'якін затвердив рішення

Законопроект рекомендують прийняти в першому читанні і в цілому

Парламентський Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендував Верховній Раді прийняти законопроект, який дозволить майбутньому генеральному прокурору не мати вищої юридичної освіти. Відповідне рішення підтримали 10 членів комітету, передає кореспондент РБК-Україна.

"Комітет рекомендує прийняти Верховній Раді цей законопроект в першому читанні і в цілому. Рішення прийнято… потрібна людина, яка наведе там (в Генпрокуратурі, - ред.) порядок ", - зазначив голова комітету Андрій Кожем'якін.

Сьогодні, 20 квітня, у Раду внесено вже третій законопроект №4481 "Про внесення змін до статті 40 закону "Про прокуратуру" щодо вимог на посаду Генерального прокурора України". Другий з'явився на сайті Ради вчора під №4469. Раніше ВР відкликали законопроект №4379,, який дає можливість лідеру фракції "Блоку Петра Порошенка" Юрію Луценко очолити Генеральну прокуратуру


Відзначимо, законопроект був внесений членом депутатської групи "Воля народу" Віктором Развадовским.

Нагадаємо, що раніше фракція "Блоку Петра Порошенка" заявила, що буде просувати кандидатуру свого лідера Юрія Луценка на посаду Генерального прокурора України, повідомило джерело в БПП.

А те, чи буде його кандидатура була поставлена на голосування, залежить від прийняття парламентом змін у законодавство, які дозволять лідеру фракції без юридичної освіти і практики отримати цей пост. Нардеп Сергій Лещенко так само відзначив, що відповідний законопроект імовірно буде винесений на голосування вже в 20 числах квітня.

Нагадаємо, Порошенко може внести кандидатуру генпрокурора до кінця тижня.