ua en ru

Комітет з нацбезпеки дослідить матеріали щодо газових контрактів Тимошенко, - нардеп 

Комітет з нацбезпеки дослідить матеріали щодо газових контрактів Тимошенко, - нардеп  Фото: Юлія Тимошенко, лідер ВО "Батьківщина" (РБК-Україна)

Комітет хоче з'ясувати обставини підписання контракту Юлією Тимошенко у 2009 році

Комітет Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони планує дослідити усі наявні матеріали щодо контракту на постачання газу з Російської Федерації, укладеного у 2009 році за часів прем'єрства Юлії Тимошенко. Про це сьогодні у кулуарах Верховної Ради журналістам заявив народний депутат з фракції "Блок Петра Порошенка" Іван Вінник, передає кореспондент РБК-Україна.

"Факти, встановлені Стокгольмським арбітражем, де-факто можуть бути як експертиза по встановленню збитків у кримінальному провадженні і це буде належною доказовою базою для прийняття рішення ... Комітет хоче з'ясувати обставини підписання контракту Юлією Тимошенко у 2009 році", - заявив Вінник.

Нардеп зазначив, що комітет розгляне усі наявні матеріали щодо контракту, незалежно від того, чи прибуде на засідання Юлія Тимошенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр України Володимир Гройсман вважає, що колишній прем'єр, лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко в 2009 році була у змові з Росією щодо газової угоди.

"Тимошенко не є для мене опонентом, тому що вона є минулим української політики...Те, що вона нас ввела у колосальний борговий контракт, навіть Стокгольмський суд визнав, що такий кабальний договір не треба було підписувати...Фактично вона нас посадила на голку Росії та кайданами нас прикувала до труби "Газпрому". Це була її змова з Росією", - заявив Гройсман.