ua en ru

Командувач ВМС України проведе зустріч з американським колегою

Командувач ВМС України проведе зустріч з американським колегою Ілюстративне фото (uk.wikipedia.org)

Основною темою зустрічі стане двостороннє співробітництво у сфері безпеки

Командувач Військово морських сил (ВМС) України Ігор Воронченко проведе зустріч з головнокомандуючим ВМС США Джоном Річардсоном й іншими представниками американського Міністерства оборони. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Голос Америки.

Основною темою зустрічі має стати двостороннє співробітництво у сфері безпеки та втілення нової стратегії ВМС України.

"Уряд США тісно працює із союзниками та партнерами у Європі та світі, щоб підтримати прагнення України до дипломатичного та мирного вирішення агресії Росії, включно із нещодавнім неспровокованим нападом на українські кораблі у Чорному морі. Лідери Міноборони США підтвердять підтримку суверенітету та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів, які включають і територіальні води, та право українських кораблів користуватись міжнародними морськими шляхами", - повідомили в прес-службі Міноборони США.

Також Пентагон нагадав, що Сполучені Штати відкидають будь-яку спробу анексії Криму Росією.

Нагадаємо, у ВМС України почали підготовку резервістів першої черги. У відомстві зазначають, що мета заходу - підвищення рівня готовності до використання за призначенням у разі відкритої агресії з боку Російської Федерації.