ua en ru

Командування РФ на Донбасі у квітні планує провести "мобілізацію громадян на військові збори", - ГУР

Командування РФ на Донбасі у квітні планує провести "мобілізацію громадян на військові збори", - ГУР Фото: бойовик на Донбасі (twitter.com DubovoySlavyans)

На окупованому Донбасі почастішали випадки вилучення у "перспективних резервістів" паспортів та військових квитків

На окупованому Донбасі наприкінці квітня запланована "мобілізація громадян на військові збори". Про це з посиланням на дані української розвідки на брифінгу повідомив спікер Міністерства оборони України Дмитро Гуцуляк.

Як повідомили у Міноброни, командування РФ на Донбасі застосовує все більш підступні способи для примушення місцевого населення проходити "військову службу" у складі російських підрозділів.

"Наприкінці квітня передбачається чергова "мобілізація громадян на військові збори", які проводитимуться на базі підрозділів російських окупаційних військ. Списки кандидатів на збори так званими "військовими комісаріатами" вже передано до так званих "місцевих правоохоронних органів", - зазначив він.

Крім того, зазначається, що на окупованому Донбасі почастішали випадки вилучення "правоохоронцями" у "перспективних резервістів" паспортів та військових квитків для подальшого оформлення призову на "військову службу". Зокрема, за інформацією розвідки, в окремих населених пунктах планується призвати до російських окупаційних військ від 500 і більше осіб.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за інформацією української розвідки, негативне ставлення мешканців окупованого Донбасу до проведення бойовиками "мобілізації" зростає.