ua en ru

Негативне ставлення мешканців окупованого Донбасу до проведення бойовиками "мобілізації" зростає, - ГУР

Негативне ставлення мешканців окупованого Донбасу до проведення бойовиками "мобілізації" зростає, - ГУР Фото: бойовик на Донбасі (twitter.com DubovoySlavyans)

Мешканці окупованого Донбасу, які підлягають так званій "мобілізації", намагаються уникнути участі у зборах "резервістів"

Негативне ставлення мешканців окупованого Донбасу до проведення бойовиками "мобілізації" зростає. Про це з посиланням на інформацію розвідки повідомив спікер Міністерства оборони України Дмитро Гуцуляк.

Так, за інформацією української розвідки, командування РФ на Донбасі продовжує формування мобілізаційного резерву для комплектування особовим складом частин і з’єднань т.зв. 1 та 2 АК за рахунок населення окупованого Донбасу.

"З 28 березня на базі ряду частин і з’єднань російських окупаційних військ розпочато черговий етап підготовки так званої "резервістів". Водночас, серед населення тимчасово окупованих територій суттєво підвищився рівень негативного ставлення до проведення окупантами будь-яких заходів, пов’язаних з так званою "мобілізацією", - сказав Гуцуляк.

Як зазначається, місцеві мешканці, які підлягають так званій "мобілізації", намагаються уникнути участі у цих зборах, шляхом виїзду за межі окупованого Донбасу, звільнення з роботи і зміни місця проживання.

"Російським окупаційним командуванням передбачені превентивні заходи щодо недопущення самовільного залишення місць проведення зборів їх учасниками, у тому числі здійснюється посилене патрулювання місць перебування так званих "резервістів" бойовиками підрозділів окупаційних військ та співробітниками так званих "республіканських міністерств державної безпеки", - повыдомив представник Міноборони.

Нагадаємо, українська розвідка повідомляла про активізацію діяльності Федеральної служби безпеки України на окупованому Донбасі.