ua en ru

Командир "Айдара" заявляє, що батальйон розформовують, всупереч вказівкам Порошенко

Командир добровольчого батальйону "Айдар", який брав участь на боці сил антитерористичної операції на сході України, Сергій Мельничук заявляє, що батальйон розформовують, всупереч вказівкам Президента України Петра Порошенка.

Командир добровольчого батальйону "Айдар", який брав участь на боці сил антитерористичної операції на сході України, Сергій Мельничук заявляє, що батальйон розформовують, всупереч вказівкам Президента України Петра Порошенка. Про це Мельничук заявив на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Після останнього бою з'явилося розпорядження, щоб частина залишила передові позиції перед містом Луганськ, відійти вглиб на основне місце дислокації з подальшим виведенням з зони АТО і розформуванням", - заявив Мельничук.

У той же час, за словами командира "Айдара", пізніше надійшло доручення Президента України про скасування розформування батальйону.

Але, як стверджує Мельничук, чиновники Міністерства оборони України це доручення не виконують.

"Це кімнатні генерали, полковники, які просто на просто, саботують це все. Це люди, яких, швидше за все, завербувала російська розвідка і йде повний саботаж на всіх рівнях, щоб армія не розвивалася, і не з'являлися такі підрозділи, як наш", - додав Мельничук.

"У разі розформування ми повернемо в Міноборони те майно, яке вони нам дали, напишемо рапорти і будемо захищати Україну з тим, що у нас є. У когось є мисливська зброя, є багато трофеїв вже: СПГ-9, гранатомети захоплені, стрілецьку зброю, боєприпаси достатньо. Будемо громити ворога і воювати з трофейною зброєю. Іншого варіанту не бачу", - сказав Мельничук

Нагадаємо, 17 червня при штурмі Луганська в результаті неузгодженості дій керівництва батальйону "Айдар" зі штабом АТО батальйон зазнав серйозних втрат.