ua en ru

У команді Зеленського заперечують неможливість участі у виборах

У команді Зеленського заперечують неможливість участі у виборах Фото: глава партії "Слуга Народу" Дмитро Розумков (РБК-Україна)

Команда Зеленського відповіла на звинувачення у порушенні чинного законодавства

У команді президента України Володимира Зеленського повідомили, що нещодавня інформація на деяких інтернет-порталах про те, що партія "Слуга Народу" не може взяти участь у позачергових парламентських виборах є завідомо недостовірною. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Команду Зеленського у Facebook.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація про те, що Зеленський призначив главу партії "Слуга Народу" Івана Баканова першим заступником голови СБУ 22 травня. Однак з'їзд партії, на якій було переобрано главу, пройшов тільки 27 травня. В результаті цих дій виникла колізія, оскільки перший заступник голови СБУ досі залишався лідером політичної сили, що порушує чинне законодавство.

"Позачерговий з'їзд партії "Слуга Народу" прийняв відповідне рішення 21 травня. Цього дня Іван Баканов склав повноваження голови партії і призупинив своє членство в партії "Слуга Народу". Нагадуємо, що Баканов почав виконувати обов'язки першого заступника голови СБУ 22 травня, чим у повній мірі виконав всі вимоги чинного законодавства", - відповіли в Команді Зеленського.

Також вони назвали фейком повідомлення журналістів, що партія "Слуга Народу" вносила зміни до статуту партії через зміни глави.

"Реєстраційні дії були проведені Мін'юстом в установленому законом порядку і у відведені законом терміни", - йдеться у повідомленні.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що Разумков назвав число кандидатів у партію "Слуга народу". Разумков повідомив, що станом на 31 травня вже близько 20 тис. людей висловили своє бажання стати членами партії.