ua en ru

У Колумбії 20 тис. осіб захворіли лихоманкою Зіка

У Колумбії 20 тис. осіб захворіли лихоманкою Зіка Фото: у Колумбії 20 тис. осіб захворіли лихоманкою Зіка

У числі хворих 2,1 тисячі вагітних жінок

В Колумбії до теперішнього часу виявлено понад 20 тисяч випадків зараження лихоманкою Зіка, серед захворілих - 2,1 тисячі вагітних жінок. Про це повідомило в суботу міністерство охорони здоров'я південноамериканської країни, передає AFP.

Присутність вірусу було підтверджено в 193 муніципалітетах, з яких 90 знаходяться в центральній частині країни, а 40 - на карибському узбережжі.

Переносниками вірусу виступають комарі Aedes Aegypti. До клінічних ознак захворювання відносяться підвищення температури, озноб, головний біль, болі у м'язах та суглобах. В кінці листопада 2015 року в міністерстві охорони здоров'я Бразилії попередили, що зараження вірусом Зіка у період вагітності викликає у дитини мікроцефалію - вроджений дефект, який полягає в значному зменшенні розміру черепа і може супроводжуватися розумовою відсталістю, різними відхиленнями, порушеннями слуху і зору.

Нагадаємо, Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) допустила, що число заражень вірусом Зіку у країнах Південної та Північної Америки може досягти трьох-чотирьох мільйонів, включаючи 1,5 мільйона випадків у Бразилії.