ua en ru

ВООЗ прогнозує зараження вірусом Зіку 3-4 млн осіб

ВООЗ прогнозує зараження вірусом Зіку 3-4 млн осіб Фото: Всесвітня організація охорони здоров'я

В організації припускають, що вірус Зіку може широко поширитися в Північній і Південній Америці

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) допустила, що число заражень вірусом Зіку у країнах Південної та Північної Америки може досягти трьох-чотирьох мільйонів, включаючи 1,5 мільйона випадків у Бразилії. Про це повідомляється на офіційному сайті організації, передає Reuters.

На спеціальній сесії Організації глава відділу інфекційних захворювань міжнародного громадського агентства охорони здоров'я PAHO Маркус Еспінал додав, що, згідно з дослідженням, взаємопов'язаний з вродженими захворюваннями у немовлят. Однак точно сказати, чи є інфекція причиною вроджених захворювань поки не можна. Дослідження, за його словами, незабаром буде опубліковано.

"Ми поки точно не знаємо, чи проникає вірус, через плаценту і є причиною мікроцефалії. Однак ми впевнені, що вірус пов'язаний з цим", - сказав Еспінал.

Женеві 1 лютого має відбутися засідання Міжнародного медико-санітарного комітету. Таке рішення прийнято у зв'язку із збільшенням неврологічних розладів у новонароджених і вад їх розвитку.

Нагадаємо, 27 січня в Європі був виявлений перший випадок зараження тропічним вірусом Зіку. Лабораторні дослідження показали позитивний результат на цей вірус у жителя Данії.

Згодом, у Португалії, Фінляндії та Німеччини у кількох людей діагностували вірус Зіку, жоден з інфікованих не потребував госпіталізації.