ua en ru

Кількість скарг дітей на булінг з боку вчителів зростає, - правозахисник

Кількість скарг дітей на булінг з боку вчителів зростає, - правозахисник Ілюстративне фото (empathyreboot.ca)

На думку батьків, подібні заяви викликані часто тим, що дітям не подобається той чи інший учитель

Кількість скарг дітей на булінг з боку вчителів останнім часом зростає. Про це розповіла координатор національної дитячої "гарячої лінії", що працює при Міжнародному жіночому правозахисному центрі "Ла Страда-Україна", Альона Кривуляк, сказано в матеріалі РБК-Україна "Булінг у законі: як депутати пропонують боротися з дитячою агресією".

За її словами, дитяча "гаряча лінія" працює в Україні з 2013 року. З тих пір на лінію надійшло близько 170 тисяч дзвінків, з яких 3-4% стосуються булінгу.

"Три-чотири відсотки - це ніби й небагато. Але з 170 тисяч це - значна кількість. І за кожним стоїть чиєсь життя. З кожним роком кількість звернень зростає. Справа не в тому, що булінг стає більш поширеним. Швидше більше дітей дізнаються про лінію, і загалом діти стають більш відкритими", - розповіла Кривуляк.

Вона також уточнила, що останнім часом зростає кількість скарг дітей на булінг з боку вчителів.

"Знову-таки, до цих випадків варто ставитися по-різному. Батьки часто говорять, що подібні заяви викликані часто тим, що дітям не подобається той чи інший вчитель. Але ми намагаємося серйозно розглядати кожен випадок з метою недопущення ситуацій, як напад восьмикласника на вчителя у Києві", - пояснила координатор "гарячої лінії".

Нагадаємо, Верховна рада України може прийняти закон про булінг на одному з найближчих засідань.

Як писало РБК-Україна раніше, міністр освіти і науки України Лілія Гриневич заявила, що МОН завершило підготовку правової бази по відповідальності за булінг; законопроект з відповідною доробкою готовий до прийняття у парламенті.