ua en ru

Колеснікова підозрюють у зловживанні службовим становищем, - Луценко

Колеснікова підозрюють у зловживанні службовим становищем, - Луценко Фото: Дмитро Колесников (opposition.org.ua)

Регламентний комітет розглядає подання на Колеснікова і Вілкула

Народний депутат від "Опозиційного блоку" Дмитро Колесніков підозрюється у зловживанні службовим становищем. Про це на засіданні регламентного комітету Верховної ради повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами Луценка, дії Колеснікова кваліфіковано як зловживання службовим становищем. Він уточнив, що дії нардепа в інтересах третіх осіб спричинили тяжкі наслідки для державних інтересів.

"Тобто кримінальне правопорушення, передбачене частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу України", - зазначив Луценко.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що подання на Колеснікова і Олександра Вілкула розглянуть 8 жовтня. Генпрокуратура має намір притягнути їх до кримінальної відповідальності.

Також повідомлялося, що Вілкул та Колесніков вже надали пояснення регламентному комітету.

"Вони вже надали свої письмові пояснення та запрошені на засідання комітету в понеділок. У мене є підстави сподіватися, що вони будуть на засіданні комітету (8 жовтня, - ред.). Засідання комітету буде проведено у звичайному порядку. Буде розглянуто питання про подання Генеральної прокуратури", - повідомив заступник голови регламентного комітету Павло Пінзеник.