ua en ru

Князєв заявив про брак відеокамер для виконання закону про боротьбу з тиском на бізнес

Князєв заявив про брак відеокамер для виконання закону про боротьбу з тиском на бізнес Фото: відеофіксація обшуку (facebook.com/RadioSvoboda.Org)

У поліції шикуються черги за відеокамерами на обшуки

Українським правоохоронцям не вистачає відеокамер для виконання закону протидії тиску на бізнес, прийнятого 16 листопада 2017 року. Про це сказав голова Національної поліції України Сергій Князєв в інтерв’ю "УНІАН".

"Закон діє, але тепер на обшуки черги шикуються. У нас же не така ситуація, що взагалі відеокамер немає. Якщо сьогодні вночі карний розшук піде проводити 71 обшук, то 71 камеру я за вчора і позавчора стягував зі всіх регіонів", - сказав Князєв.

Також він додав, що зараз кінець фінансового року, тому навіть якщо оголосити торги зараз, то вони не встигнуть відбутися до завершення фінансового року.

Нагадаємо, Верховна Рада України у четвер, 16 листопада, ухвалила урядовий законопроект щодо протидії безпідставному тиску на українські підприємства. Документ запроваджує обов’язкову аудіо- та відеофіксацію проведення обшуку. Відтепер докази, зібрані без відповідної фіксації, вважаються недійсними.