ua en ru

В КНДР закликали США "не сунути ніс" в міжкорейські справи

В КНДР закликали США "не сунути ніс" в міжкорейські справи Фото: зустріч Трампа з Кім Чен Ином (whitehouse.gov)
Автор: Инна Собора

КНДР обірвала всі лінії зв'язку з Південною Кореєю

Північна Корея в четвер заявила, що Сполучені Штати Америки (США) не мають права коментувати міжкорейські справи. В КНДР відзначають, що в інтересах Вашингтона мовчати, якщо вони хочуть успішних президентських виборів.

Про це повідомляє Reuters.

Заяву було зроблено після того, як Державний департамент США заявив, що розчарований Північною Кореєю за призупинення лінії зв'язку з Південною Кореєю у вівторок.

"Якщо США сунуть ніс в чужі справи з недбалими зауваженнями, в той час, коли їх політична ситуація знаходиться в найгіршому стані, вони можуть зіткнутися з неприємними речами, з якими важко мати справу", - сказав північнокорейський дипломат Квон Чон Ган.

Він додав, що втручання США в міжкорейські справи вплине на проведення виборів.

"Це (невтручання, - ред.) Не тільки відповідало б інтересам Сполучених Штатів, а й сприяло б успішним майбутніх президентських виборів", - сказав Квон.

У той же час, науковий співробітник Інституту політичних досліджень Асана в Сеулі Джеймс Кім зазначив, що неясно, що буде робити Північна Корея, щоб зірвати вибори або викликати проблеми для кампанії з переобрання президента США.

Раніше повідомлялося, що Північна Корея (КНДР) обриває усі лінії зв'язку з Південною Кореєю, таким чином припиняючи спроби країн домовитися про співпрацю.

Нагадаємо, на саміті в 2018 році Сеул і Пхеньян досягли угоди про повної денуклеаризації Корейського півострова.