ua en ru

КНДР скасувала зустріч з Південною Кореєю через її навчання з США

КНДР скасувала зустріч з Південною Кореєю через її навчання з США Фото: лідер КНДР Кім Чен Ин (kcna.kp)

Пхеньян також пригрозив зривом переговорів між президентом США і лідером Північної Кореї, запланованих на 12 червня в Сінгапурі

Північна Корея заявила, що припиняє переговори на високому рівні з Південною Кореєю, заплановані на середу, 16 травня, через спільні військові навчання США і Південної Кореї. Про це повідомили державні ЗМІ КНДР, передає Reuters.

"Ці маневри, націлені на нас, які проводяться в Південній Кореї, є кричущим викликом мирній декларації і навмисною військовою провокацією, що суперечить позитивному політичного розвитку на Корейському півострові", - заявили в Північній Кореї.

Пхеньян також пригрозив зривом переговорів між президентом США Дональдом Трампом і лідером КНДР Кім Чен Ином, які передбачається провести в Сінгапурі 12 червня.

Нагадаємо, зустріч між делегаціями Північної і Південної Кореї на високому рівні була запланована на 16 травня в прикордонному пункті Пханмунджом.

Представники КНДР і Південної Кореї мали обговорити імплементацію досягнутих на двосторонньому саміті 27 квітня домовленостей, зокрема – повну відмову Північної Кореї від ядерної зброї.

Повідомлялося, що делегацію КНДР очолить голова Комітету з мирного об'єднання Кореї Рі Сон Гвон, а делегацію Сеула – міністр об'єднання Чо Мен Ген.