ua en ru

КНДР і Південна Корея проведуть зустріч на високому рівні 16 травня

КНДР і Південна Корея проведуть зустріч на високому рівні 16 травня Фото: лідер Північної Кореї Кім Чен Ин (kcna)

Сторони обговорять повну відмову Північної Кореї від ядерної зброї

Делегації Північної та Південної Кореї проведуть зустріч на високому рівні 16 травня в прикордонному пункті Пханмунджом. Про це повідомляє DW з посиланням на південнокорейське міністерство об'єднання.

Повідомляється, що делегації КНДР і Південної Кореї обговорять імплементацію досягнутих на двосторонньому саміті 27 квітня домовленостей. Зокрема, сторони обговорять повну відмову Північної Кореї від ядерної зброї.

Також повідомляється, що делегацію очолить КНДР голова Комітету з мирного об'єднання Кореї Рі Сон Гвон. Делегацію Сеула очолить міністр об'єднання Чо Мен Ген.

Нагадаємо, раніше державний секретар США Майк Помпео заявив, що американська сторона готова зняти санкції з Пхеньяну, якщо той закриє ядерну програму.

"Лідер КНДР отримає від Америки найкраще - наших підприємців, наших постачальників капіталу... Вони отримають приватний капітал. Північна Корея відчайдушно потребує енергії для своїх людей. У них є величезна потреба в сільськогосподарському обладнанні та технологіях", - сказав він.