ua en ru

Клімкін закликав ОБСЄ посилити присутність СММ на Донбасі та у Криму

Клімкін закликав ОБСЄ посилити присутність СММ на Донбасі та у Криму Фото: Павло Клімкін вважає, що ОБСЄ має розширити свою присутність у Криму та на Донбасі

Глава МЗС у Гамбурзі зустрівся з генсеком ОБСЄ Ламберто Дзанньєром

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час зустрічі з генеральним секретарем ОБСЄ Ламберто Дзанньєром 8 грудня у Гамбурзі наголосив на необхідності забезпечення постійного моніторингу спеціальної моніторингової місії (СММ) організації на лінії розведення сил в окремих районах Донецької та Луганської областей. Про це повідомляє прес-служба МЗС.

Глава зовнішньополітичного відомства України також підкреслив необхідність присутності спостерігачів СММ на неконтрольованій ділянці українсько-російського державного кордону.

Клімкін заявив важливість моніторингу з боку ОБСЄ та її незалежних інституцій у тимчасово окупованому Криму та нагадав про грубі порушення прав людини на анексованому півострові.

Згідно з інформацією прес-служби, на зустрічі також обговорювалися можливості посилення безпекового компоненту СММ ОБСЄ в Україні для забезпечення ефективного моніторингу та верифікації виконання Мінських домовленостей.

Нагадаємо, на Донбасі за поточний місяць зафіксовано понад 1 тис. порушень режиму тиші.