ua en ru

Клімкін обговорив з Лавровим питання звільнення українських політв’язнів

Клімкін обговорив з Лавровим питання звільнення українських політв’язнів Фото: Павло Клімкін та Сергій Лавров (РБК-Україна)

Обговорили таккже формат можливої миротворчої місії ООН

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін обговорив питання звільнення з РФ українських заручників та політичних в’язнів із главою МЗС Росії Сергієм Лавровим. Про це Клімкін повідомив у своєму Twitter.

"Щойно розмовляв з Лавровим щодо звільнення наших заручників та політичних в’язнів,а також щодо формату можливої миротворчої місії ООН для окупованого Донбасу. Позиції дуже далекі, але маємо працювати далі", - сказав Клімкін.

Додав, що також обговорювалося питання діяльності Спільного центру з контролю і координації, звідки в грудні 2017 року вийшли російські представники. Крім того, обговорено питання сприяння реалізації положень мінського "Комплексу заходів" від 12 лютого 2015 року, в тому числі з урахуванням ситуації, що склалася навколо СЦКК. Також сторони говорили з приводу нещодавніх заяв Лаврова.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Росія поважає територіальну цілісність України без Криму. "Ми продовжуємо поважати територіальну цілісність України в тих кордонах, які склалися після референдуму у Криму і після возз'єднання Криму з Російською Федерацією", - сказав Лавров.