ua en ru

Лавров заявив, що РФ поважає територіальну цілісність України без Криму

Лавров заявив, що РФ поважає територіальну цілісність України без Криму Фото: Сергій Лавров (mid.ru)

У РФ заявили, що поважають кордон України, який склався після "референдуму" в окупованому Криму

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Росія поважає територіальну цілісність України в межах, що склалась після "референдуму" в окупованому Криму. Про це він заявив у понеділок на прес-конференції за підсумками діяльності російської дипломатії в 2017 році, передають російські ЗМІ.

"Ми продовжуємо поважати територіальну цілісність України в тих кордонах, які склалися після референдуму у Криму і після возз'єднання Криму з Російською Федерацією", - зазначив міністр.

Нагадаємо, Лавров вважає, що Україна нібито сама порушила Будапештський меморандум, який гарантував їй територіальну цілісність у відповідь на відмову від ядерної зброї.

"Ми багато разів відповідали на такі питання, в тому числі щодо Будапештського меморандуму 1994 року, згідно з яким Україна відмовилася від ядерної зброї, а Росія, США і Великобританія гарантували, що не будуть застосовувати ядерну зброю проти України. Нагадаю, що ми так і не застосовували та не загрожували Україні ядерною зброєю, тому ніякого порушення меморандуму не сталося. А паралельно з меморандумом Україна в окремій заяві взяла на себе зобов'язання заохочувати расистські, неонацистські тенденції", - заявив Лавров.