ua en ru

Клімкін обговорив з генсеком ОБСЄ посилення діяльності моніторингової місії на Донбасі

Клімкін обговорив з генсеком ОБСЄ посилення діяльності моніторингової місії на Донбасі Фото: міністр закордонних справ України Павло Клімкін

Клімкін сьогодні, 14 січня, братиме участь у спеціальному засіданні постійної Ради ОБСЄ у Відні

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін обговорив з генеральним секретарем ОБСЄ Ламберто Заньєром посилення діяльності моніторингової місії на Донбасі. Про це йдеться у повідомленні Постійного представництва України при міжнародних організаціях у Відні (Австрія) в Twitter.

Так, зазначається, що серед основних питань, які обговорювалися під час розмови - посилення діяльності моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі.

Окрім того, згідно із повідомленням прес-служби МЗС, Клімкін наголосив на необхідності посилення технічних та операційних спроможностей СММ для забезпечення ефективного моніторингу та верифікації виконання Мінських домовленостей, акцентуючи на необхідності посилення моніторингових функцій СММ на Донбасі.

"Міністр відзначив, що критично важливим залишається забезпечення повного доступу спостерігачів СММ до усієї території Донбасу, включаючи прикордонну ділянку, а також суттєвого розширення моніторингу з боку ОБСЄ на російсько-українському кордоні, що на сьогодні обмежений лише двома російськими пунктами пропуску ("Гуково" та "Донецьк")", - йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ в Україні сьогодні, 14 січня, відкриває дві нові передові патрульні бази в Донецькій області - в містах Красноармійську та Світлодарську.