ua en ru

Клімкін назвав "повною нісенітницею" заяви поляків про наплив біженців з України

Клімкін назвав "повною нісенітницею" заяви поляків про наплив біженців з України Фото: Павло Клімкін (twitter.com/pavloklimkin)

Зараз у Польщі перебувають сотні тисяч українців

Заяви польських політиків про масовий наплив біженців з України на територію їхньої держави є "повною нісенітницею". Про це сказав міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час візиту до Чернівців, передає Zik.

"Іноді вони кажуть про українців як про біженців. Це, звичайно, повна нісенітниця, і це всім, звичайно, зрозуміло", - сказав Клімкін під час брифінгу у Чернівцях.

За його словами, зараз у Польщі перебувають сотні тисяч українців. За два останні роки у Польщі офіційно отримали притулок 88 українців.

"Тому говорити про якісь серйозні цифри щодо надання притулку щодо українців, які масово намагаються просити про цей притулок, або взагалі можуть вважатися біженцями, некоректно", - заявив глава МЗС.

Також Клімкін додав, що українці, які тимчасово переїхали до Польщі, "рятують польську економіку".

"Мені кажуть наші польські друзі, що навіть в деяких випадках українцям вже пропонують більшу зарплату", - резюмував міністр.

Нагадаємо, нещодавно прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравєцький сказав, що серед українців, котрі нині проживають у Польщі, 5% є вихідцями з Донбасу, де нині триває війна.