ua en ru

Клімкін і Могеріні в Брюсселі обговорили загострення ситуації на Донбасі і провокації Росії

Клімкін і Могеріні в Брюсселі обговорили загострення ситуації на Донбасі і провокації Росії Фото: Павло Клімкін і Федеріка Могеріні

Клімкін також висловив сподівання на швидке надання Україні безвізового режиму з ЄС

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін у ході візиту до Брюсселя 31 березня провів зустріч з високим представником Євросоюзу із закордонних справ та безпекової політики, віце-президентом Європейської комісії Федерікою Могеріні. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ.

"Ключовою темою зустрічі стало загострення безпекової ситуації на сході України та провокативні кроки РФ та підтримуваних нею бойовиків, передусім захоплення українських підприємств на непідконтрольних уряду територіях, введення в обіг російської валюти, запровадження квазі-податкової та банківської систем тощо. Міністр закордонних справ України наголосив, що ці кроки є свідомим порушенням мінських домовленостей, які потребують рішучої реакції з боку Європейського союзу", - відзначають в повідомленні.

Відзначають, що Клімкін також висловив сподівання на швидке завершення внутрішніх процедур ЄС для надання безвізового режиму для України, а також завершення процесу ратифікації Угоди про асоціацію.

Також сторони обговорили графік подальших зустрічей і питання підготовки до проведення Саміту Україна-ЄС.

Нагадаємо, Павло Клімкін назвав провокацією обстріл Генконсульства Польші у Луцьку.