ua en ru

Клімкін в Кувейті розповів про внесок України в боротьбу з ІДІЛ

Клімкін в Кувейті розповів про внесок України в боротьбу з ІДІЛ Фото: міністерське засідання (mfa.gov.ua)

Україна бере активну участь у діяльності робочої групи з протидії тероризму

Україна поділяє принципи і стратегічні цілі Всесвітньої коаліції в боротьбі з терористичною організацією "Ісламська держава" по боротьбі з тероризмом і продовжує вносити свій внесок у боротьбу з ІДІЛ. Про це на міністерському засіданні коаліції заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, повідомляє прес-служба МЗС.

"У своєму виступі під час засідання, присвяченого питанню нейтралізації мережі центрів ІДІЛ в світі, Клімкін наголосив, що Україна, будучи членом коаліції, повністю поділяє її цінності і принципи, а також стратегічні цілі по боротьбі з тероризмом у всіх його формах і проявах. Україна продовжує вносити свій внесок у боротьбу з ІДІЛ, зокрема беручи активну участь у діяльності робочої групи з протидії тероризму", - йдеться в повідомленні МЗС.

У ході засідання керівники зовнішньополітичних відомств обговорили можливості надання коаліцією допомоги в боротьбі проти відродження ІДІЛ в Іраку і Сирії. Також обговорили шляхи досягнення стабільності, реінтеграції та реабілітації цих територій.

Нагадаємо, держсекретар США Рекс Тіллерсон в ході засідання представників міжнародної коаліції по боротьбі з бойовиками ИГИЛ заявив, що терористичне угруповання "Ісламська держава" як і раніше представляє серйозну загрозу.