ua en ru

Кличко подав до суду на Рибака за незабезпечення виконання норм Конституції при голосуванні за обрання голови НБУ

Лідер партії "УДАР" Віталій Кличко сьогодні, 22 січня 2013 р., подав позовну заяву від очолюваної ним партії в Окружний адміністративний суд м. Києва на спікера парламенту Володимира Рибака. Як повідомляє прес-служба партії, Кличко вимагає визнати протиправними дії спікера під час голосування за відставку Сергія Арбузова з посади голови Нацбанку і призначення Ігоря Соркіна на цю посаду. На думку Кличка, спікер не забезпечив виконання норм Конституції при цьому голосуванні в парламенті.

"Удар" також подав позов до Вищого адміністративного суду України про визнання незаконними постанови Верховної Ради "Про звільнення Арбузова С. Г. з посади голови Національного банку України" та "Про призначення Соркіна І. В. на посаду голови Національного банку України". Також "Удар" готує конституційне подання про перевірку відповідності Конституції України (конституційності) зазначених постанов Верховної Ради України.

В "Ударі" зазначають, що на першому погоджувальній раді перед наступною сесією фракція наполягатиме на внесенні до порядку денного першочерговим питання про запуск системи "Рада-3".

"Якщо суди закриють очі на грубі порушення законів тими, хто їх приймає, ми будемо звертатися до Європейських інституцій", - зазначив Кличко.

Читайте також: "Удар" подав позов до суду проти голосування нардепами чужими картками