ua en ru

"Удар" подав позов до суду проти голосування нардепами чужими картками

Голова виконкому Рівненської центру "Удар" Олексій Муляренко подав два судових позови в Рівненський адміністративний суд на протиправні дії народних депутатів фракції Партії регіонів за фактами неособистого голосування в парламенті. Як повідомляє прес-служба партії "Удар", другий позов поданий на протиправні дії та бездіяльність голови ВР Володимира Рибака.

"Своєю "грою на піаніно" депутати більшості грубо порушують не тільки регламент ВР, за який самі ж і голосували, але й Конституцію України", - зазначив Муляренко.

В "Ударі" підкреслюють, що під час голосування за обрання голови Нацбанку представники фракції "УДАР" знаходилися в секторі Партії регіонів і зафіксували велику кількість фактів голосування регіоналів чужими картками. Саме ці факти, на думку Муляренка, стануть доказовою базою і в його судовому позові.

Він також зазначив, що поки система "Рада-3" не буде введена в дію, народні депутати від "Удару" разом з колегами по опозиції будуть контролювати письмову реєстрацію народних депутатів перед сесійними засіданнями, і будуть фіксувати всі порушення регламенту представниками провладної більшості. "Всі зафіксовані факти стануть доказовою базою для звернення до Конституційного суду про визнання результатів таких голосувань незаконними, і їх скасування", - зазначив Муляренко. Також позови до Адміністративного суду готують представники партії "Удар" у всіх регіонах України.

Читайте також: Опозиція просить Рибака протестувати систему "Рада-3" для її запуску 5 лютого, - Томенко