ua en ru

Китай попереджає Тайвань, що не потерпить сепаратизму

Китай попереджає Тайвань, що не потерпить сепаратизму Фото: прапори Китаю і Тайваню (колаж РБК-Україна)

Заява пов'язана з законопроектом США про офіційні зв'язки з Тайбеєм

Китай не стерпить жодних сепаратистських схем для незалежності Тайваню і буде захищати свою територіальну цілісність з метою "возз'єднання" з островом, який вважає своєю священною територією. Про це заявив Прем'єр Лі Кецян сьогодні, 5 березня, передає Reuters.

Кецян виступив з попередженням у своєму виступі на відкритті щорічної сесії парламенту Китаю. Заява обумовлена зростаючим невдоволенням Китаю з приводу законопроекту США, спрямованого на встановлення офіційних контактів між Вашингтоном і Тайбеєм (де-факто столиця Республіки Китай на острові Тайвань, - ред.).

"Ми будемо залишатися непохитними в забезпеченні суверенітету і територіальної цілісності Китаю і ніколи не потерпимо жодних сепаратистських схем або дій щодо незалежності Тайваню", - заявив Кецян під оплески більше трьох тисяч депутатів.

2 березня Китай також застерігав Тайвань не покладатися на іноземців.

Для того, щоб законопроект став законом не вистачає тільки підпису президента Дональда Трампа.

Нагадаємо, 4 березня Чжан Есуй, офіційний представник Всекитайських зборів народних представників, колишній заступник міністра закордонних справ республіки, заявив про те, що Китай не хоче торгової війни c США, але готовий прийняти заходи при необхідності.