ua en ru

Китай не хоче торгової війни c США, але готовий вжити заходів за необхідності

Китай не хоче торгової війни c США, але готовий вжити заходів за необхідності Фото: прапор Китаю (flickr.com/Philip Jägenstedt)

Певні тертя між американською і китайською стороною є природними

Китай не прагне до торгової війни c США, але якщо американська сторона вчинить дії, які можуть зашкодити інтересам КНР, ми не будемо сидіти склавши руки. Про це заявив Чжан Єсуй, офіційний представник Всекитайських зборів народних представників, колишній заступник міністра закордонних справ республіки, передає "Сіньхуа".

За словами Єсуя, стабільний розвиток китайсько-американських зв'язків служить основним інтересам обох країн і багато значить для міжнародної спільноти. Він вважає, що економічні відносини КНР і США взаємовигідні і їхня співпраця є єдиним правильним варіантом для обох країн.

На думку Есуя, певні тертя між американською і китайською стороною є природними, з огляду на величезний обсяг двосторонньої торгівлі.

"Правильним підходом буде відкриття ринку один одному, нарощування співпраці і спільна робота. Це потрібно, щоб знайти прийнятні для обох сторін рішення за допомогою діалогу і консультацій", - додав чиновник.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп на зустрічі з представниками металургійних компаній 1 березня заявив, що планує ввести ввізні мита в країні на сталь і алюміній. У Світовій організації торгівлі занепокоїлися планами Трампа. У Євросоюзі в зв'язку з рішенням американської сторони висловили жаль і пообіцяли діяти рішуче, захищаючи свої інтереси.