ua en ru

Китай подав позов у СОТ у зв'язку з новими митами США

Китай подав позов у СОТ у зв'язку з новими митами США Ілюстративне фото (колаж РБК-Україна)

Китай подав позов у зв'язку з введенням США ввізних мит на окремі групи товарів до 25%

Китай подав позов у Всесвітню торговельну організацію (СОТ) у зв'язку з введенням США ввізних мит на окремі групи товарів до 25%. Про це повідомляє прес-служба китайського міністерства комерції.

Повідомляється, що сьогодні, 23 серпня, Китай подав позов через мита на експорт китайських товарів об'ємом 16 млрд доларів, введених США.

Як відомо, сьогодні вранці в США набули чинності нові мита проти китайських товарів. У список увійшли 279 позицій на загальну суму 16 млрд доларів, які з цього дня будуть оподатковуватися в США митом 25%. Зазначимо, що Пекін в свою чергу висловив протест і заявив про те, що змушений дзеркально відповісти.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що США і Китай проведуть торговельні переговори в кінці серпня. У липні США і Китай обклали додаткової ввізним митом товари на суму 34 млрд доларів. При цьому президент США Дональд Трамп пригрозив, що може ввести додаткові тарифи на китайські товари ще на 200 млрд доларів. На початку серпня Трамп заявив, що ефект від мит перевищив очікування.