ua en ru

Китай відправив майже 60 бойових літаків в зону протиповітряної оборони Тайваню

Китай відправив майже 60 бойових літаків в зону протиповітряної оборони Тайваню Фото: Китай направив до акваторії Тайваню рекордну кількість бойових літаків (min.com)

У зону протиповітряної оборони Тайваню увійшли 56 бойових літаків Китаю. Це найбільше з коли-небудь зареєстрованих вторгнень.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на AFP.

Міністерство оборони заявило, що воно підняло літак для передачі попереджень після того, як 36 винищувачів, 12 бомбардувальників H-6 і чотири інших літаки увійшли в його південно-західну розпізнавальну зону протиповітряної оборони. Ще чотири винищувачі увійшли в зону з нічним вильотом, унаслідок цього загальна кількість літаків досягла 56.

Тайвань назвав Пекін "головним винуватцем" недавньої напруженості та закликав припинити "безвідповідальні провокаційні дії". Китай звинуватив США в посиленні заворушень проти Тайваню.

ППО - це не те ж саме, що територіальний повітряний простір Тайваню, але охоплює набагато більшу територію, яка частково збігається з частиною власної зони ППО Китаю та охоплює частину материка.