ua en ru

Китай інвестує 15 млрд дол. на доступне житло в Україні, - Мінрегіон

Китай інвестує 15 млрд дол. на доступне житло в Україні, - Мінрегіон

Китайська компанія CITIC Construction Co., Ltd підтвердила готовність інвестувати в будівельний ринок України 15 млрд дол. на доступне житло. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунальних послуг України.

"Китайська компанія CITIC Construction Co., Ltd готова інвестувати в будівельний ринок України 15 млрд американських дол., які допоможуть вирішити проблему доступного житла в країні. Відповідний Меморандум підписали в четвер у Києві уповноважений міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, за дорученням віце-прем'єр-міністра України - міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка, і представник компанії CITIC Construction Co., Ltd", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що меморандум передбачає отримання Україною позики від кредитних установ і організацій Китаю на загальну суму 15 млрд дол. США під мінімальні відсотки строком на п'ятнадцять років з правом пролонгації.

Компанія CITIC буде розглядатися як генеральний підрядник - замовник з реалізації проектів, Мінрегіон буде займатися підготовкою та реалізацією проектів.

Нагадаємо, в Україні доступним житлом забезпечені всього 8 тис. сімей з 815 тис.