ua en ru

В Україні кардинально переформатують програми «доступного житла»

Досі різні жилпроекты держави в Україні не були дійсно масштабними - кількість їх учасників обмежувалося тисячами громадян, у той час як потреба в поліпшенні житлових умов відчувають мільйони українців.Мінрегіон обіцяє кардинально змінити підходи до будівництва доступного житла. Як розповів глава відомства Геннадій Зубко, реформування цієї сфери буде пов'язано з децентралізацією. Зокрема, громадам збираються надати інструменти, які дозволять їм самостійно заробляти гроші на розвиток своїх територій.

Досі різні жилпроекты держави в Україні не були дійсно масштабними - кількість їх учасників обмежувалося тисячами громадян, у той час як потреба в поліпшенні житлових умов відчувають мільйони українців.

Мінрегіон обіцяє кардинально змінити підходи до будівництва доступного житла. Як розповів глава відомства Геннадій Зубко, реформування цієї сфери буде пов'язано з децентралізацією. Зокрема, громадам збираються надати інструменти, які дозволять їм самостійно заробляти гроші на розвиток своїх територій.

Активні влади на місцях, які вміють залучати інвестиції, отримають від держави допомогу у вигляді доступних лізингових чи державних кредитних програм, що дозволяють людям будувати і купувати житло.

Геннадій Зубко нагадав про успіх Польщі, з 1991 року йде цим шляхом і готової співпрацювати з Україною по цілому ряду напрямків, у т. ч. в сфері будівництва.

Нову концепцію доступного житла в Україні збираються представити в кінці лютого.
Джерело: Est.ua