ua en ru

У Китаї протягом 120 днів закриють всі спільні з КНДР підприємства

У Китаї протягом 120 днів закриють всі спільні з КНДР підприємства Фото: Китай (commons.wikimedia.org)

Таке рішення 12 вересня прийняла РБ ООН

В Міністерстві комерції Китаю повідомили, що протягом 120 днів з дня прийняття резолюції Ради безпеки ООН будуть закриті всі спільні підприємства з участю приватних і юридичних осіб з Північної Кореї. Про це повідомляє Reuters з посиланням на повідомлення відомства.

Зазначено, що громадянам Китаю наказано закрити спільні з КНДР підприємства, засновані за межами країни. Згідно з вказівкою відомства, винятком є некомерційні проекти в галузі житлово-комунального господарства і не генерують прибуток підприємства.

Нагадаємо, що 12 вересня РБ ООН одноголосно схвалила розроблену раніше Сполученими Штатами резолюцію про введення нових санкцій проти КНДР. Цей крок був прийнятий через тиждень після того, як КНДР провела шосте і найбільша ядерне випробування.

зокрема, документ обмежив імпорт нафти в Північну Корею, заборонити експорт з країни текстильної продукції, припинити додаткові контракти КНДР з іноземними робітниками, припинити контрабанду, зупинити спільні проекти Пхеньяну з іншими країнами і внести в санкційний список північнокорейські органи влади.