ua en ru

Кіровоградська міськрада передасть в Раду 7 варіантів перейменування міста

Кіровоградська міськрада передасть в Раду 7 варіантів перейменування міста Фото: міськрада Кіровограда

Нардепи зможуть проігнорувати варіант "Єлисаветград", що викликав бурю критики

Кіровоградська міська рада підтримала проект рішення про передачу у Верховну Раду України всіх 7 варіантів перейменування міста, за які голосували жителі. Таке рішення було прийнято сьогодні на засіданні, передає видання "Гречка".

Початковий проект рішення передбачав направлення протоколу з результатами опитування про перейменування Кіровограда у Верховну Раду. Під час обговорення депутати назвали проект рішення недосконалим, оскільки він не передбачає пропозицію Верховній Раді перейменувати місто в конкретну назву.

Секретар міської ради Іван Марковський під час обговорення заявив, що не підпише пропозицію перейменування Кіровограда в Єлисаветград й закликав депутатів проголосувати за українську назву.

У свою чергу прихильники Єлисаветграда продовжували відстоювати повернення історичної назви, прописавши це окремим пунктом у проекті звернення до Верховної Ради.

Зрештою 42 депутати підтримали запропоноване рішення без внесення правок, правка щодо пропозиції Раді єдиного варіанта перейменування Кіровограда (Єлисаветграда) не була підтримана більшістю. В результаті депутати затвердили початковий варіант рішення. У Верховну Раду направлять рішення міської ради з протоколом про результати опитування про перейменування Кіровограда. Отже, парламент зможе вибирати з усіх семи назв, за які голосували кіровоградці.

Нагадаємо, згідно з результатами опитування, найбільшу кількість набрала назву Єлисаветград. Проте жителі міста також голосували за варіанти: Ингульск, Златопіль, Кропивницький, Благомир, Эскампей і Козацький.