ua en ru

Кириленко: Мартиненко не голосував за виключення 12 членів НУ-НС

Голова фракції НУ-НС у парламенті Микола Мартиненко не голосував за рішення про виключення 12 людей з її лав, повідомив народний депутат від НУ-НС, лідер партії "За Україну" В'ячеслав Кириленко в ефірі ТВі.

При цьому Кириленко не зміг пояснити причини таких дій глави фракції.

"Він підтвердив сьогодні публічно, що рішення прийнято легітимно, був кворум, всі формальності дотримані", - сказав він.

В той же час, за його словами, правляча політична сила зацікавлена зберегти в рядах НУ-НС депутатів, готових з нею співпрацювати.

"Влада починає робити все для того, щоб змін у фракції НУ-НС не сталося, щоб вона завжди займала половинчасту позицію", - зазначив Кириленко.

Він заявив, що спікер Верховної Ради Володимир Литвин досі не оприлюднив рішення про виключення 12 членів НУ-НС з її лав.

"Завтра (9 вересня - ред.) ми почнемо з цього засідання Верховної Ради, вимагаючи зачитати цю заяву. І звідси виходять всі маніпуляції, які йдуть навколо цього рішення. З'явився якийсь регламентний комітет, який до фракції НУ-НС не має ніякого відношення, з'явилися якісь скарги, з'явилися якісь нібито неточності в протоколі і нібито відсутність кворуму", - сказав Кириленко.

Він також додав, що його не цікавить позиція лідера фракції в парламенті.

"Я не претендую на лідерство у фракції НУ-НС, мене це не цікавить. Мене цікавить, щоб я ходив на засідання фракції, яка говорила б в один голос", - сказав Кириленко.

Нагадаємо, 6 вересня фракція НУ-НС виключила зі свого складу тих нардепів, які голосували за підписання Харківської угоди. Як згодом повідомила прес-служба НУ-НС, були виключені наступні депутати: Давид Жванія, Катерина Лук'янова, Володимир Марущенко, Олег Новіков, Олександр Омельченко, Ігор Палиця, Володимир Поляченко, Сергій Харовський, Віктор Шемчук, Микола Круць, Владислав Каськів, Сергій Василенко. Як стало відомо сьогодні, голова фракції НУ-НС у Верховній Раді Микола Мартиненко вступив до партії "Фронт змін".