ua en ru

Трамп розповів про "дуже теплий" лист від Кім Чен Ина

Трамп розповів про "дуже теплий" лист від Кім Чен Ина Фото: Кім Чен Ин і Дональд Трамп на першій зустрічі (whitehouse.gov)

Кім Чен Ин надіслав Трампу лист на тлі тупика в ядерних переговорах

Лідер Північної Кореї (КНДР) Кім Чен Ин направив послання президентові Сполучених штатів Дональду Трампу на тлі тупика в ядерних переговорах. Про це заявив сам американський президент, передає видання The Hill.

За словами Трампа, лист був "дуже теплим", а також висловив упевненість, що обидві сторони можуть в кінцевому підсумку прийти до угоди про ядерне роззброєння КНДР.

"У нас дуже хороші відносини", - зазначив він і додав, що може провести ще один саміт лідером Північної Кореї, так як він "дотримав свого слова".

Зазначимо, остання зустріч Трампа та Кім Чен Ина, яка була другою в історії лідерів, відбулася в лютому 2019 року у В'єтнамі. Однак переговори, що стосуються ядерного роззброєння Північної Кореї, завершилися раніше запланованого часу і не увінчалися успіхом. Лідери також не зробили спільної заяви.

Тим часом Кім Чен Ин готується до зустрічі з президентом Південної Кореї Мун Чже Іном, яка відбудеться наступного тижня. Додамо, що Сеул наполягає на тому, щоб саміт був тристороннім з участю Трампа. Південна Корея таким чином очікує, що участь президента США дозволить узгодити спільну декларацію, щоб покласти край Корейській війні 1950-1953 років.

Нагадаємо, раніше помічник президента США з національної безпеки Джон Болтон заявив, що проведення нового саміту США та Північної Кореї можливо і залежить тільки від Пхеньяну.