ua en ru

Київрада заборонила продаж алкоголю в МАФах

Київрада заборонила продаж алкоголю в МАФах Фото: алкоголь (РБК-Україна)

Відповідне рішення підтримав 81 депутат

Київська міська рада заборонила продаж алкоголю в МАФах. Про це у Facebook повідомив депутат Київради Владислав Михайленко.

"Київрада заборонила продаж алкоголю в МАФах! 81 за! Проект рішення над яким ми працювали рік нарешті прийняли! Найважливіше - це рішення було прийнято за ініціативи та на вимогу киян!", - написав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Вищий господарський суд визнав незаконною і такою, що обмежує права підприємців заборону на продаж алкогольних напоїв столичними торговими точками в нічний час, введений Київською міською державною адміністрацією.

Зазначимо, у квітні 2017 року Господарський суд Києва зобов'язав Київську міську раду скасувати заборону на продаж алкоголю з 23:00 до 10:00.

Розпорядження КМДА про заборону реалізації алкогольних напоїв в нічний час почав діяти у жовтні 2016 року. Обмеження вводилися з 23:00 до 10:00 для всіх суб'єктів господарювання, які мають ліцензію на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями, крім закладів ресторанного харчування. У зазначений час у магазинах і МАФах заборонялося продавати будь-який алкоголь, у тому числі слабоалкогольні напої та пиво.