ua en ru

Київрада сьогодні планує розглянути п’ять проектів рішень соціально-економічне спрямування, - Герега

Київрада сьогодні, 19 серпня 2013 р., на своєму денному пленарному засіданні планує розглянути п'ять проектів рішень соціально-економічне спрямування. Про це, спілкуючись із журналістами перед початком пленарного засідання сесії Київради, заявила заступник міського голови - секретар Київради Галина Герега, повідомляє прес-служба Київської міської ради.

Зокрема, це проекти рішень:

- Внесення змін до рішення Київської міської ради від 8 лютого 2013 р. №2/9059 "Про Програму економічного і соціального розвитку міста Києва на 2013 рік";

- Внесення змін до рішення Київської міської ради від 8 лютого 2013 р. №3/9060 "Про бюджет міста Києва на 2013 рік";

- Внесення змін до рішення Київської міської ради від 20 червня 2002 р. 28/28 "Про утворення виконавчого органу Київської міської ради та затвердження його структури і загальної чисельності";

- Внесення змін до рішення Київської міської ради від 22 травня 2013 р. № 338/9395 "Про утворення центрів надання адміністративних послуг у місті Києві";

- Звернення Київської міської ради до Верховної Ради України.

Герега зауважила, що від цих рішень залежить виплата 20-відсоткової муніципальної надбавки бюджетникам, будівництво метро на Теремки та розв'язки на Поштовій площі, реконструкція та ремонт доріг, об'єктів соціальної інфраструктури, підготовка учбових закладів до початку навчального року.

Так, змінами до бюджету пропонується перерозподілити кошти у розмірі 98 млн грн на муніципальні надбавки.

Виділити 985,6 тис. грн на облаштування центрів адміністративних послуг спеціальним обладнанням та 20,0 млн грн на придбання медикаментів (інсуліну, матеріалів для гемодіалізу, перинатального діалізу, вакцини для профілактики грипу, тощо).

Змінами до Програми економічного та соціального розвитку пропонується перерозподілити кошти на:
- Будівництво Подільського мостового переходу - 57, 5 млн грн.
- Придбання спеціальної техніки для прибирання снігу - 11,1 млн грн.
- Виконання проектних робіт по спорудженню ліній метрополітену на ж/м Теремки-2 та ж/м Троєщина - 2,4 млн грн.
- Спорудження зовнішніх інженерних мереж до пускового житлового будинку по пров. Моторному - 10 млн грн.
- Продовження реконструкції проспекту Григоренка - 16,4 млн грн.
- Реконструкція вулиць Ахматової - 2,0 млн грн. та пр. Перемоги - 5,0 млн грн.
- Встановлення модульних громадських туалетів - 4,5 млн грн.
- Реконструкцію котельні на вул. Котельникова, 7/13 - 4,8 млн грн.
- Продовження робіт на магістральних каналізаційних колекторах - 21,2 млн грн.
160 млн грн виділені з державного бюджету будуть спрямовані на:
- Реконструкцію Поштової площі - 50 млн грн.
- Будівництво метро на Теремки - 50 млн грн.
- Реконструкцію Петровської алеї, Паркової дороги, Дніпровського узвозу та ділянці від Героїв Крут до Дніпровського проїзду - 30 млн грн.
- Реконструкцію пішохідної зони від парку "Володимирська гірка" до Києво-Печерської лаври - 30,0 млн грн.

Крім того, на пленарному засіданні Київрада планує звернутися до Верховної Ради України щодо розгляду питання призначення виборів Київської міської ради та визначення строку їх проведення.

Також міські депутати планують направити звернення до парламентаріїв з проханням терміново розглянути питання про встановлення меж міста Києва та збереження Біличанського лісу та внести зміни до Бюджетного кодексу України щодо зарахування до доходів бюджету міста Києва податку на доходи фізичних осіб.

В окремому зверненні до Верховної Ради Київська міська рада виступить з пропозицією дати оцінку діям народних депутатів України та їх помічників-консультантів під час участі у роботі пленарних засідань сесії Київської міської ради, що відбулися протягом 2012-2013 рр., та внести зміни до законів та інших нормативно-правових актів, які б встановлювали повноваження народного депутата України, помічника-консультанта народного депутата України та порядок їх участі у роботі сесій сільських, селищних, міських, районних у містах, районних і обласних рад та засіданнях їх органів.

Секретар Київради також зазначила, що, скликаючи засідання, вона керувалась законами України про статус депутатів місцевих рад та місцеве самоврядування та послалась на рішення Окружного адміністративного суду Києва, який визнав законність роботи Київради.

Вона наголосила, що Київрада діє у правовому полі і працюватиме до того моменту, поки не буде обраний новий депутатський склад.

"Не Київрада призначає вибори, але Київрада відповідає за життєдіяльність міста. Призначати дату виборів - це завдання парламенту, завдання Київради - забезпечити функціонування та розвиток столиці", - сказала вона.

Вона підкреслила, що до секретаріату Київради надійшли тисячі звернень від бюджетних організацій, профспілок, громадських організацій міста з вимогою провести сесію.

"Я дуже сподіваюся, що сьогоднішнє пленарне засідання буде результативним, бо від його проведення залежать долі сотень тисяч киян", - резюмувала секретар Київради.

Нагадаємо, сьогодні Київрада спробує провести чергове засідання. Опозиціонери наполягають, що нинішній склад столичних депутатів після 2 червня 2013 р. нелегітимний, оскільки вже сплив пятирічний термін їхніх повноважень. Проте Окружний адміністративний суд Києва визнав, що Київрада цього скликання має право продовжувати роботу.