ua en ru

Київрада вирішила ліквідувати районні КП з паркування транспортних засобів і закріпити їх майно за "Київтранспарксервіс"

Київрада прийняла рішення про ліквідацію районних комунальних підприємств з паркування транспортних засобів та закріплення їх майна за "Київтранспарксервіс". За дане рішення проголосувало 97 депутатів з зареєстрованих 100, передає кореспондент РБК-Україна.

Згідно рішення, ліквідації підлягає вісім підприємств - у Голосіївському, Деснянському, Шевченківському, Оболонському, Святошинському, Дарницькому, Дніпровському та Подільському районах. У десятиденний термін райони створять ліквідаційні комісії та закріплять за КП "Київтранспарксервіс" майно підприємств, що залишиться після процедури ліквідації.
Як йдеться у проекті рішення, з його прийняттям буде більш ефективно та якісно здійснюватись організація та порядок паркування транспортних засобів у Києві, а також стягнення паркувального збору, що дасть змогу поповнити міський бюджет.
Начачальник ГУ транспорту і зв'язку Євген Водовозов зазначає, що дане рішення унеможливить корупційні схеми та фінансові махінації у паркувальній галузі.
"Саме для цього це рішення і приймається", - стверджує Водовозов.